About us

Contact and social media

jussi@metallihelvetti.net

Facebook

Instagram

Metallihelvetti – Hyvä, paha ja ruma

Mistä Helvetistä oikein on kyse?
Tapahtumajärjestäjänä jo vuodesta 2011 asti toiminut Metallihelvetti Ry on operoinut pääasiassa Turun seudulla (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), järjestäen pieniä, keskisuuria ja hieman niitäkin suurempia musiikkitapahtumia pääasiassa äärimetallin ja -musiikin saralla (jälleen, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Metallihelvetin lippulaivana toimii vuotuinen Turku Saatanalle -festivaali, jota on järjestetty jo kahdeksan kertaa vuodesta 2013 lähtien. Kyseinen tapahtuma on Suomen suurimpia metallimusiikin tapahtumia, jossa black metal -musiikki on keskeinen tekijä.

Metallihelvetin perimmäinen tarkoitus on, ja tulee aina olemaan, äärimusiikkitapahtumien järjestäminen Turun seudulla sekä vaihtoehtokulttuurin hyvinvoinnin vaaliminen tarjoamalla nälkäisille konserttivieraille mahdollisuuden elävän musiikin nauttimiseen. Metallihelvetti, joka joskus oli vain yksi paikallinen underground-musiikin järjestäjä muiden seassa, on juurtunut jo tuhansien koti- ja ulkomaisten ihmisten tietoisuuteen ja tuonut useasta eri maasta yhtyeitä Suomeen asti esiintymään. Varsinkin “Turku Saatanalle -festivaali” käsitteenä on jo muutakin kuin pelkkä närästystä aiheuttava komplikaatio – se on myös arvostettu brändi tämänkaltaisissa musiikkipiireissä.

Metallihelvetin ydinryhmään kuuluvat tällä hetkellä Jussi, Mikko, Arto, Valtteri, Susanna, Kalle, Elsa, Aleksi, Kristian, Lari, Juri, Jani ja Nikki. Olemme kaikilla sielun ja ruumiin voimillamme mukana tuottamassa ikimuistoisia tapahtumia ihmisille. Tarjoamassa artisteille asiallisia esiintymis- ja huolenpitokokemuksia sekä ylläpitämässä tärkeää asemaamme tämänlaisen kulttuurin saralla. Emme kuitenkaan käännä selkäämme ulkomusiikillisille tekijöille, kuten esimerkiksi muille samanhenkisen taiteen muodoille – tapahtumissamme on ollut muidenkin luovan alan artistien teoksia esillä, kuten kädentaitajien taidonnäytteitä, valokuvia ja maalauksia. Metallihelvetti ei joustavuudestaan ja yhteistyötaidoistaan huolimatta tee kompromisseja nimensä, historiansa tai esimerkiksi muiden instanssien mielipiteiden takia, vaan puuskuttaa eteenpäin päämäärätietoisesti niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina.

Metallihelvetti toivottaa kaikenlaiset elävän musiikin ystävät tervetulleiksi äärimmäisiin ja äärimmäisen kuuloisiin musiikillisiin kokemuksiinsa.

Tue paikallista inkvisiittoriasi,
Metallihelvetti ry